2016. december 20., kedd

Boopsie for Libraries

Napjainkban a technológiák világkorában minden elüzletesedik. Létrehozhatjuk magunk is saját tartalmainkat, de minek, ha úton útfélen olyan intézményekbe botlunk, amik megcsinálják helyettünk? Könnyebb megfizetni egy vállalatot, ami kifejezetten azzal foglalkozik, mint kiképezni saját embereinket az új feladatok elvégzésére. Sok esetben időtakarékosabb és kifizetődőbb is. Az alkalmazások készítése is egy ilyenfajta üzletággá nőtte ki magát. Az applikációk készítésére sok cég szakosodik világszerte. Amerikában kifejezetten a könyvtári mobil alkalmazások létrehozására hoztak létre egy cég, a Boopsie-t.


A cégről

A Boopsie for Libraries elnevezésű céget 2006-ban alapították. Napjainkban a világvezető könyvtári mobil alkalmazások platformkészítője. Mintegy 4000 könyvtár köszönheti a vállalatnak saját applikációját. Céljuk, hogy emeljék a bibliotékák színvonalát azáltal, hogy egy könnyen használható, letisztult alkalmazással egészítik ki annak szolgáltatási körét. A könyvtárak ezzel több felhasználót érhetnek el és „nyitottabbá” válnak a közösségek számára.

Alkalmazásaikról

A Boopsie minden típusú mobil operációs rendszerre tervez applikációkat (android, iOS, Windows 8, Blackberry). A cég másik nagy előnye, hogy másféle rendszereket kínál a különböző könyvtártípusoknak. Például nézzük meg, milyen lehetőségeket kínál egy közkönyvtárnak, amik hasznosak lehetnek alkalmazásukban.
  • Catalog Search: alapfeltétel egy könyvtári szolgáltatásnál a katalógusban keresés lehetősége
  • Library Locator: egy nagyobb városban (például Kansasben a városi könyvtár 10 különböző épületben helyezkedik el) egy könyvtárkereső alkalmazás hasznos lehet
  • Ask a Librarian: Kérdezd a könyvtárost! Népszerű funkció számos weboldalon is
  • Calendar & Events: egy felületen gyorsan kaphatnak információt a könyvtárhasználók az új eseményekről

Ezek mellett számos más szolgáltatást kínál a Boopsie a közkönyvtáraknak. A cég ennek a széles választéknak, illetve a különböző könyvtártípusokra kidolgozott alkalmazásainak köszönheti egyre bővülő partneri körét.

A Library Journal’s 2014-ben rangsorolta a könyvtárakat és az első helyen végzett bibliotékák (San Francisco-i Közkönyvtár, Cleveland-i Közkönyvtár, stb.) mind a Boopsie for Libraries vállalat alkalmazásait használják. Így nem kérdéses, hogy joggal nevezhető a Boopsie a világvezető könyvtári alkalmazáskészítőnek. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése